Kløfri klassiker / A classic

søndag 14. september 2014ISLÆNDER
Det er ikke islandsk ull... det er den mykeste, blåeste baby merino, i tillegg til et grått nøste jeg fant i den O store restekurven. Den er ikke tung, eller kraftig. Den stikker og klør heller ikke. Så det er egentlig bare mønsteret som minner om en tradisjonell islender, men det kan jeg leve med. Ikke minst Basse, som skal ha den på! 

Oppskrift fra heftet "Knit for your kid" av Susie Haumann.

Størrelse - 2 år / Garn - Baby Merino fra Pickles
-
ISLANDIC SWEATER

An islandic sweater is a heavy one. It usually itches and your kid is most likely to avoid it at all costs. This one however is made from light, soft baby merino wool. It's only the pattern left from a traditional islandic sweater. But I think my boy can live with it. I know I can!

Pattern from "Knit for your kid" by Susie Haumann.


Size - 2 years / Yarn - Baby Merino by Pickles

3 kommentarer:

  1. Flott i blått! Og jeg tror vi skaper bedre ullminner for neste generasjon ved å bruke myk ull...

    SvarSlett
  2. Herlig genser! I oppveksten var jo hjemmestrikket synonymt med kløe, - så helt enig - neste generasjon er heldige og kan nyte godt av varme og kløfrie strikkeplagg :)

    SvarSlett
  3. Her går det kun i merino og silkeull. Orker ikke annet selv heller så jeg forstår godt klager. Synes den genseren er fin, er ikke den beste mønsterstrikkeren, men det burde gå! Trodde egentlig at den typiske islandske strikkegenseren var en med rundfelling og mønster, men de skandinavisne strikketradisjonene sklir vel litt over i hverandre .

    SvarSlett