Skitt! / Shit!

torsdag 26. desember 2013KJØKKENKLUTER
De beste kjøkkenklutene er dem man lager selv! Disse er strikket slik at overflaten er noe grovere enn de tradisjonelle klutene. Smuss og skitt har ikke en sjangs.

Jeg har oversatt oppskriften fra Purl Bee, som jeg har tatt utgangspunkt i, til norsk her:

Legg opp 63 m med farge A
1. p: Strikk 3 r med farge B *ta 1m løst av med tråden på baksiden, 3 r* Repetér fra * til *
2. p: Strikk med farge B. Ta 1m løst av med tråden på baksiden, 2r *ta 1m løst av med tråden på fremsiden, 3r* Repetér fra * til *
3. p: Strikk med farge A. 1r *ta 1m løst av med tråden på baksiden, 3r* Repetér fra * til * til det er to m igjen; ta 1m løst av med tråden på baksiden, 1r
4. p: Strikk med farge A. ta 1m løst av med tråden på baksiden *ta 1m løst av med tråden på fremsiden, 3r. Repetér fra * til *t il det er to m igjen; ta 1m løst av med tråden på fremsiden, 1r

Repetér rad 1 - 4 til ønsket lengde. Fell av med farge A. Hekle én rad med fastmasker rundt. I ene hjørnet lager du en hempe (om ønskelig).


Garn - Cotton Glace fra Rowan
-
KITCHEN CLOTH
The best of kitchen cloths are the ones you make yourself! These have a rougher surface than the traditional cloth, which makes them perfect against dust and dirt.

Yarn - Cotton Glace by Rowan

5 kommentarer:

 1. Fine kluter! Hvordan får du til mønsteret?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Astrid ;)

   Mønsteret er hentet fra Purl Bee. Varianten som heter "Three-and-One Tweed Pattern":
   http://www.purlbee.com/the-purl-bee/2013/6/16/whits-knits-slip-stitch-dishtowels.html

   Veldig kjekt, og veldig avhengighetsskapende...

   Slett
 2. Så flotte kluter! Jeg skulle gjerne prøvd på disse, men har aldri strikket etter engelsk oppskrift før så dette ble litt gresk... Jeg er en ganske erfaren strikker, så det handler vel om å forstå de engelske strikkeuttrykkene. k3, betyr det tre rett? Og jeg forstår at en skal "slippe" masker foran og bak. Jeg skal prøve meg på en lapp så får jeg se om jeg kan forstå dette. Bruker du bomullsgarn eller noe annet? Mulig jeg kommer tilbake med spørsmål, men nå skal jeg prøve meg litt...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Trine.

   Så hyggelig at du likte klutene! Har lagd en del av disse nå. Det var vanskelig å rive seg løs fra dem. Jeg har prøvd å lage en norsk oversettelse av oppskriften. Si fra om du finner noe som er hakkende galt :)

   Poenget med å å "slippe" maskene med tråden forann og bak er bare sånn at selve tråden alltid blir liggende på vrangen, slik at den ikke krysser den "lange masken" på fremsiden. Du kommer inni det etterhvert.

   Lykke til!

   Slett
  2. Tusen takk! Jeg googlet de engelske uttrykkene og dermed fant jeg videoer, så jeg fikk laget en test-lapp som ble helt grei. Nå har jeg imidlertid prøvd din oversettelse og fant ingen feil! Men det kommer kanskje andre innom bloggen som blir glad for å slippe prøve å forstå den engelsk versjonen. Så nå blir det flotte kjøkkenkluter! Takk for at du tok deg bryet med oversettelsen!

   Slett