Gammel skatt / Old treasure

onsdag 23. oktober 2013MØNSTERTIDENDES STRIKKEBOK
En jul lå denne boken under grantreet med mitt navn på gavelappen. Min svigermor hadde funnet den på loftet "på Møre" og jeg skulle altså være så heldig å få den i julegave. Hennes tante; Judith Wille, som altså var den første eier av boken, var en reser til å strikke. Strikkearven skal jeg ta vare på, og forhåpentligvis føre videre.

I ettertid har jeg funnet ut at "Mønstertidendes Strikkebok" er forgjengeren til 'KK'. Språket er nok endret noe siden den gang:

"Bruker man andre pinner og annet garn enn det som er opgitt, blir selvfølgelig forskjellen enda større. Heller ikke er alle mennesker like store - noen kan være korte, andre lange i livet, noen kan være 'smale om livet og brede om bringen', andre kan være mer jevne, og det sier sig da selv at alle ikke kan strikke efter de samme mål hvis de vil at plagget skal sitte riktig godt."
-
VINTAGE KNITTING BOOK
One christmas I found this book underneath the christmas tree. My mother-in-law had found it in her mothers attic, and I was lucky enough to have it. May be one day my daughter will be just as excited and inspired to find this book.

2 kommentarer:

  1. Herlig! :) Det er gøy med gamle mønstre, spesielt når de kan gå i arv.

    SvarSlett
  2. For en skatt! Og så hyggelig å finne den under juletreet!

    SvarSlett